Hoppa till innehållet

Historia

1972
Beulco Armatur grundas då Göte och Margareta Selerup köper det Malmöbaserade företaget Artur Weinberg AB. Huvudprodukt är den patenterade plaströrskopplingen 66 och omsättningen är 1MSEK.

1974
Snabbt blir vi trångbodda och med ursprung i Helsingborg känns det naturligt att flytta verksamheten. En fd bensinmack blir till moderna och ändamålsenliga kontor och lager. Vattenmätarkonsolen introduceras och sätter en ny standard på marknaden. 5 anställda.

1982
Sortimentet av kopplingar, ventiler och flexibla slangar utökas och samarbetet med våra producenter fördjupas. Vi utvecklar BA 202, marknadens första kulventil med klämringskopplingar. Omsättning 8MSEK och 7 anställda.

1987
Vi genomför ett generationsskifte. Bröderna Per-Olof och Stefan Selerup tar över ansvaret för verksamheten med Stefan som VD. Försäljningen av vår egenutvecklade produkt parallellkopplade vattenmätarkonsoler tar fart och blir lovordad av mätarverkstäder och installatörer.

1988
Dags för flytt: nya, mer ändamålsenliga lokaler med generösa utrymme för både produkter och personal. Adressen var världskänd redan innan vi flyttade hit: Ramlösa.

1990
För att möta ökad efterfrågan etableras egna säljkontor i Göteborg och Stockholm. Vi blir rikstäckande. Omsättning 45MSEK och 11 anställda.

2000
AKA VVS förvärvas och produktsortimentet integreras, en stark position på pumpar och expansionskärl uppnås. En ny stor lagerhall byggs. Omsättning 95MSEK.

2006
Utökat fokus på teknikprodukter som Återströmningsskydd, Nonair luftavskiljare. Anställda 30 st.

2008
Förvärv av branschkollegan Impel AB med en omsättning på 23MSEK, vars installationsprodukter nu integreras. Impel fortsätter att verka som fristående företag. Kunder finns inom OEM. Egna systemlösningar får nu en allt mer betydelsefull roll. Exempel på detta är fördelarskåp.

2011
Vårt tekniksortiment utökas och innefattar nu även ett komplett sortiment av mätare för vatten och värme. Mats Sjöström tillträder som VD.

2013
Vår nya produktionsanläggning står klar. Här prefabricerar vi kundanpassade fördelarskåp för tappvatten och värme. Det är också här vi producerar Beulco våtrumskassett, det smarta sättet att lösa stambytet.

2023
Vi fortsätter växa och omsättningen i gruppen är 300 miljoner.
Ramlösalokalerna börjar bli trånga och vi bygger ut med 1000 kvadratmeter.